Login

Register

Login

Register

021/382-37-56 | info@mlily.rs

Memorijska pena zaslužuje posebnu pažnju: OVAKO se pravilno održava dušek

Iako većina proizvođača dušeka od memorijske pene daje dugogodišnju garanciju na svoje proizvode, što je odlična stvar. Ipak, to svakako ne znači da ne treba da se potrudite da pravilnim održavanjem dodatno produžite vek trajanja svog dušeka.

 

Pustite dušek da “diše”: Nakon što svoj novi dušek unesete u kuću, odmah se bacite na otpakivanje. Uklonite kutiju, zaštitnu kesu, a zatim i providno crevo. Dušeku će trebati nekoliko sati da se vrati u originalnu veličinu, i da se ćelije napune svežim vazduhom.

 

Obratite pažnju na podlogu: Dobra podloga je ključna za duže trajanje Vašeg dušeka. Okvir kreveta bi trebao da bude čvrst, sa centralnom podlogom napravljenom tako da svaki delić dušeka bude pravilno i snažno podržan. To će onemogućiti propadanje i održavati dušek udobnim godinama.

 

Redovno čistite i dušek i podlogu: Usisavanje dušeka i podloge je svakako prvi i najredovniji korak. Takođe, dušek možete čistiti i prskalicom ili vlažnom krpom, ali je veoma važno da ga ne potopite u vodu, kao ni samu podlogu, jer preterana količina vode može da ošteti strukturu pene, ali i da ošteti drvo ili učini da metal korozira. Povremeno iznošenje dušeka na čist vazduh i sunce je odlična ideja, jer će toplota i strujanje vazduha doprineti osvežavanju Vašeg dušeka.

 

Zaštitite dušek od fleka i prašine: Ne morate brinuti o mogućim flekama, prosipanju kafe, hrane i slično, ukoliko svoj dušek pripremite na vreme. Vodootporna navlaka za dušek je odličan izbor. Pored toga što štiti od mogućih fleka, takođe i sprečava nakupljanje znoja u dušeku. Ukoliko patite od problema sa alergijom ili osetljivom kožom, birajte dušeke koji imaju antialergijsku i antibakterijsku navlaku. Iako memorijska pena sama po sebi nije pogodna sredina za razvijanje mikroorganizama, dodatna zaštita nikada nije na odmet.

 

Povremeno rotirajte dušek: Okretanje dušeka je dobar predlog, pogotovo za osobe sa većom telesnom težinom. Iako se pena prirodno vraća u prvobitan oblik i jednako raspoređuje pritisak, svakako ćete produžiti životni vek svog dušeka tako što ćete ga okrenuti makar jednom u 6 meseci. Tako dozvoljavate različitim krajevima dušeka da se “odmore” od najveće koncentracije težine i pritiska.

 

Ne bacajte i ne secite etiketu: Na etiketi dušeka, bilo da je spoljašnja ili unutrašnja, mogu se naći veoma korisne informacije o sastavu materijala i načinu održavanja. Svakako, etiketa Vam je neophodna i za korišćenje prava na garanciju, ukoliko za tim bude potrebe.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *