Horoskopski znaci i spavanje: Prepoznajete li se?

Zodiac Signs

 

Ovan

Pripadnici ovog “hiperaktivnog” znaka, kojim vlada snažna energija Marsa, su često iscrpljeni i odlaze na spavanje sa uskovitlanim mislima, prepuni ideja i predloga. Često sanjaju veoma žive, ponekad i košmarne snove, uglavnom u vezi sa stvarnim zbivanjima. Ipak, kada legnu da spavaju potpuno bezbrižni, skoro ih je nemoguće probuditi dok sami to ne požele.

 

 

Bik

Uzevši u obzir da im je Venera vladar, bikovi su veoma probirljivi i odlučni kada je u pitanju mesto i vreme na kojem će da spavaju. Njihova udobnost se ne sme dovoditi u pitanje, te će mirno spavati samo onda kada im je sve potaman.

 

 

Blizanci

Ovi pričljivci, kojima vlada Merkur, u stanju su da se potpuno iscrpe pre nego što odluče da konačno legnu. U suprotnom, njihov mozak će raditi brzinom svetlosti i veoma teško će zaspati.

 

 

Rak

Veoma emotivne osobe, kojima vlada Mesec, često imaju problem i sa kvalitetom i sa količinom sna. Podložni su anksioznosti i preteranim brigama, koje im mogu zadati noćne more i brojne besane noći. Biljni čajevi koji imaju opuštajuće dejstvo, kao i duge tople kupke mogu biti od velike pomoći.

 

 

Lav

Lavovi obožavaju da spavaju kada se osećaju opušteno i sigurno. Uzevši u obzir da je Sunce njihov vladar, oni uživaju u komforu i raskoši, baš kao i kraljevi džungle.

 

 

Devica

Energija Meseca u ovom znaku kojim vlada Merkur čini pripadnike ovog znaka veoma izbirljivima. Imaju tendenciju da se opterete razmišljanjem, planiranjem i brigom i ishodima, što može dovesti do teškoća u spavanju.

 

 

Vaga

Balans je ključ za znakove kojima vlada Venera, pa nije ni čudo što ljudi rođeni u ovom znaku uživaju u dobro organizovanim, izbalansiranim odlascima na spavanje. Karatak, ali kvalitetan san je dovoljan da Vage budu energične tokom čitavog dana. Ipak, kao i kod Bikova, okolina u kojoj spavaju je veoma važna.

 

 

Škorpija

Mesec u ovom intuitivnom znaku, kojim vlada tamna strana Marsa, čini Škorpije veoma ćudljivim osobama, sklonim čestim promenama raspoloženja. Pošto su poznati kao “noćne ptice zodijaka”, Škorpije su u stanju da se stoički drže čak i nakon minimalne količine sna. Ipak, kada im se ukaže prilika, prespavaće čitav dan.

 

 

Strelac

Entuzijazisti kao što su Strelci smatraju spavanje čistim gubljenjem vremena. Spavaće samo onda kada su potpuno iscrpljeni. Ipak, nedostatak sna će lako nadoknaditi svojom neiscrpnom energijom Jupitera.

 

 

Jarac

Osobe rođene u znaku Jarca su često veoma ambiciozne i opterećene postizanjem ciljeva- bilo na poslovnom, ljubavnom ili porodičnom planu. Spavanje doživljavaju kao čistu neophodnost kako bi normalno funkcionisali sledećeg dana. S obzirom na to da su često radoholici, veoma teško će zaspati kada su pod stresom.

 

 

Vodolija

Brige i obaveze će držati Vodolije na nogama čitav dan. Zbog uticaja Saturna, smatra se da ovaj znak, češće od svih drugih, pati od manjka sna. Meditacija ili drugi vidovi umnog opuštanja bi bili pun pogodak za pripadnike ovog znaka.

 

 

Ribe

Maštovite ribe su često sklone sanjarenju, čak i preko dana. Obožavaju da spavaju, posebno kada nemaju nikakvu obavezu i mogu da se izležavaju satima i prepuste svojim maštarijama.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *