4 stvari koje možete sada da uradite da biste sutra bolje spavali

za bolje spavanje

Da li je zaista vredno ulagati u svoj krevet? Odgovor je DA! Pravi dušek, jastuk i uslovi za spavanje dovode do dobrog sna. Studije su odavno potvrdile čvrstu povezanost između dobrog sna, fizičkog i emocionalnog zdravlja.

Ono što treba dobro proceniti jeste kada je pravo vreme za ovo ulaganje, kako vaš kvaitet života ne bi ispaštao. Odabir novog dušeka definitivno je vodeći faktor za bolji san. Zatim slede jastuci i naddušek.
Iako je posteljina poslednja na ovom spisku, postoji mnogo razloga da ozbiljno razmislite o trošenju dovoljno vremena i novca prilikom odabira poslednjeg detalja za vaš krevet. 

Dušek

Trećinu života provodite spavajući, pa je novi dušek zaista vredno ulaganje u bolji kvalitet života! 

Stari dušek ili onaj koji nije prilagođen vašim jedinstvenim potrebama može rezultirati ne samo neugodnošću već i stvarnim problemima sa vašim zdravljem. To može dovesti do ozbiljnih problema koji variraju od onih manjih poput hrkanja, alergija i neravnoteženosti hormona do teških problema s kičmom. 

Potražite dušek koji nudi dobru potporu za vaše telo, a prilikom njegovog testiranja, provedite opuštajući se na dušeku barem 10 minuta kako biste znali da li će odgovarati vašim potrebama. 

Visokokvalitetni dušek trajaće vam najmanje 7 godina, a  topla preporuka zadovoljnih korisnika MLILY asortimana za spavanje je upravo Smart dušek.

Ovaj dušek će vam pružiti savršenu udobnost, sa jezgrom koje omogućava potpunu prilagodljivost konturama tela i potporu u ključnim regijama tela. Udoban je i dugovečan.

Više informacija o ovom dušeku saznajte ovde.

Jastuk

Koliko ćete se odmorno i sveže osećati ujutru u velikoj meri zavisi od jastuka na kome spavate. Prilikom odabira idealnog jastuka u obzir treba uzeti položaj spavanja. 

Meko punjenje odgovara za spavanje na stomaku, srednje punjenje za spavanje na leđima i čvršće punjenje je idealno za one koji spavaju na strani. Potrebna vam je neophodna podrška za glavu i vrat, ali dovoljno udobna da ne biste imali osećaj
kao da spavate na kamenu. 

Iz naše ponude za leto izdvajamo potpuni hit, MLILY Cooling jastuk klasičnog oblika koji je kreiran tako da pruži optimalnu potporu glavi i vratu tokom čitave noći. 

Namenjen je ljubiteljima tradicionalnih jastuka. Punjenje od pahulja memorijske pene je sjajno rešenje za osobe koje žele da se jastuk prilagođava njihovim konturama vratnog dela kičme i glave, dok istovremeno uživaju u pogodnostima
osvežavajuće, letnje i tople, zimske strane.

Više detalja o MLILY Cooling jastuk saznajte na ovom linku.

Naddušek

Dušek upije cak 25% vlage koje telo emituje u toku noći, a nakon višegodišnje upotrebe u dušeku će se nakupiti prilična količina prašine, grinja i epitela, što dovodi do nezdravog okruženja za spavanje. 

Naddušeci i zaštite za dušek učiniće vaše okruženje prijatnim i za spavanje, nećete osetiti vlagu koju vaše telo emituje u toku noći, a uz činjenicu da ih možete menjati i odžavati, uvek ćete imati čistu podlogu na kojoj spavate.

MLILY naddušeci imaju antialergijska i antibakterijska svojstva jer memorijska pena kao poliuretanski materijal nije pogodna sredina za razvoj mikroorganizama. Ako želite da poboljšajte udobnost starih, dotrajalih, pretvrdih
dušeka ili kreveta lako i bez velikih ulaganja – 
Tencel Cool Gel nadušek je pravo rešenje za vas!

Tencel Cool Gel je MLILY naddušek čija prozračna memorijska pena sa gelom za hlađenje propušta više vazduha, što joj omogućava da se ne zagreva, već održava ravnomernu temperaturu tela i podloge kroz celu noć.

Saznajte više o ovom proizvodu ovde.

Posteljina

Naizgled dekorativni aspekt vašeg kreveta ima veliki uticaj na to koliko dobro spavate. Zapravo, posteljina visokog kvaliteta može direktno poboljšati vaš odmor i raspoloženje.

Kada donosite odluku o kupovini nove posteljine, razmislite o materijalu od kog je izrađena. 

Pamuk je sa pravom priznat kao najzahvalniji materijal za održavanje, jer upija vlagu veoma dobro i može da se pere na 90 stepeni. Najviše je cenjen egipatski pamuk, koji ima izuzetno glatku i sjajnu površinu koja hladi na dodir.

Saten je materijal koji naročito pogoduje tokom letnjeg perioda. Čak i u najtoplijim danima ovaj materijal će vam dati osećaj hladnoće. Međutim, ovom platnu je jedina mana klizavost. Zato se ne morate odlučiti za celu posteljinu od satena,
dovoljno je da  izaberete jastučnice koje dokazano najmanje utiču na deformaciju frizure tokom spavanja.

Posteljinu od lana karakteriše činjenica da leti hladi, a zimi greje. Uprkos činjenici da je lanena posteljina grublja, zapravo je vrlo prijatna i udobna za spavanje.

Luksuzna posteljina od svile je skuplja, ali njen glamur, prijatnost i ležernost daju jedinstven osećaj uživanja. Svila je vrlo praktična i izdržljiva, i može se podjednako koristiti i leti i zimi.

Veoma dobar izbor zimi je flanelska posteljina. Flanel je vrlo mekan i prijatan, a istovremeno topao. 

Zaključak

Problemi sa snom su nešto što nas većina shvata olako. Ukoliko ne spavate dovoljno, to je nešto što utiče na sve sfere vašeg života: opšte stanje, karijeru, vezu i zdravlje. Promena kvaliteta sna može biti jednostavna
ako se pridržavate pomenutih saveta.